Badrumsinspiration

Postat av Ditt företag kan synas på denna guldplats! Anton Bergvarme på 2020-02-17 08:33:23
Badrumsinspiration

Beskrivning

VÄGEN TILL ETT NYTT BADRUM BÖRJAR HÄR

Vi har gjort det lättare att skapa ett badrum som är du. Ett rum där du känner dig väl till mods och som du ser fram emot att få komma tillbaka till.

Att skaffa nytt badrum kan vara mer omfattande än man tror. Det är nämligen en rad saker som du – och kanske din familj – måste ta ställning till innan ni kan gå igång med projektet. Det gäller både när du ska renovera ett befintligt badrum och när du bygger nytt.

Vi vill gärna hjälpa dig att få ditt drömbadrum. Därför har vi här på sidan samlat en rad goda råd för hur man tar sig an det hela. Du hittar också inspiration till vad du ska överväga när du väljer material, badrumsmöbler och inredning – och mycket annat.
Badrum - Design och inredning av badrummet - Mano-bath-detail2-1220x1440px

INNAN DU BÖRJAR MED ETT NYTT BADRUM

När du ska inreda ett nytt eller uppgradera ett befintligt badrum finns det massor av möjligheter när det gäller design, material och lösningar. Vi har sålt badrum i många år och vet av erfarenhet att ju bättre man har tänkt igenom sina behov i förväg, desto lättare (och roligare) är det att navigera mellan alla olika inredningsmöjligheter. Det blir med andra ord en mycket bättre upplevelse av att få ett häftigt badrum som matchar dina personliga önskemål.

Nedan har vi gjort en lista med goda råd samt konkreta saker du bör ta ställning till innan du sätter igång med inredningen.

TRE FRÅGOR

 • Hur fungerar ditt befintliga badrum?
 • Hur använder du och din familj badrummet?
 • Hur länge ska ditt badrum hålla och hur personligt ska det vara?

TRE GODA RÅD

 • Hitta din stil: Gillar du det urbana och råa eller lite mer lantliga och organiska?
 • Fundera över dina behov: Har du behov av två handfat och hur mycket förvaringsutrymme behöver du?
 • Tänk på rengöringen: Välj mellan material och design som underlättar städningen.
Badrum - Design och inredning av badrummet - Mano-1330x1000px

MANO BADRUMSSKÅP MED HANDFAT

12 214:-

BADRUMSSKÅP

Hos Kvik hittar du underskåp med och utan integrerat handfat, överskåp samt högskåp. Välj en av våra badrumsmöbler som finns i fasta bredder eller sätt ihop en individuell lösning med skåp i precis de mått som matchar ditt badrum – och dina behov.

VAL AV BÄNKSKIVA OCH HANDFAT

Val av handfat är något av det som våra kunder är mest osäkra på när de ska inreda ett nytt badrum. Du kan få handfat i många olika färger och material. Och en av de viktigaste parametrarna är hur lätta de är att göra rena.

Om du har barn eller vill ha en rengöringsvänlig lösning kan det också vara en fördel att välja en bänkskiva och ett handfat som är särskilt tåliga och motståndskraftiga när det gäller repor, märken och fingeravtryck. Här är hårda material som porslin, granit och ytbehandlat laminat lämpliga val – de kräver nämligen mindre underhåll än exempelvis bänkskivor i trä.

 

 

Badrum - Design och inredning av badrummet - ManoCima-bath-cabinet-1220x1440px

KVIKS SORTIMENT AV HANDFAT

I Kviks sortiment hittar du handfat av porslin, marmor, komposit och safirkeramik. Alla våra handfat är mycket lätta att göra rena och slitstarka, så ditt val är mest en fråga om personlig stil och preferenser. Om du gärna vill försäkra dig om en så lätt rengöring som möjligt rekommenderar vi en av våra lösningar där handfatet är integrerat i bänkskivan. På så sätt blir det inga skarvar där smutsen kan sätta sig.
Läs mer om rengöring och underhåll
Badrum - Design och inredning av badrummet - vista-afsatningsplads-1334x1000px

HUR MYCKET AVSTÄLLNINGSYTA?

Viktigt att tänka på när det gäller val av handfat är hur mycket avställningsyta du vill ha samt om platsen ska vara till höger, vänster eller på båda sidor om handfatet. Om du har en stickkontakt till höger om ditt handfat är det en fördel om du åtminstone har plats för en hårtork eller rakapparat på höger sida om handfatet.
Badrum - Design och inredning av badrummet - bianco-storrelsen-paa-din-vask-1334x1000px

STORLEKEN PÅ DITT HANDFAT?

Storleken på ditt handfat beror självklart på hur mycket plats du har, men hur du använder handfatet kan också spela en roll. Är den bara för att tvätta händer och borsta tänder, eller använder du även handfatet till andra saker, t.ex. att bada bebisar, lägga kläder i blöt och liknande?
Badrum - Design och inredning av badrummet - Bad-skuffe-bambus-1334x1000px

SKÅP ELLER LÅDOR?

Om du ska välja ett skåp med lådor eller luckor och hyllor beror på vad du vill förvara i dem och hur lättåtkomliga de ska vara. Lådor har den fördelen att du inte behöver böja dig ner för att se vad som ligger i dem, utan får full koll ovanifrån. Väljer du lådor ska du tänka på att placera plastmattor i botten. Det gör rengöringen enklare och du undviker att sakerna far omkring i lådan när du öppnar och stänger. Du kan komplettera med smarta insatser för att organisera smink, bomullspinnar och andra produkter.

INRED DITT BADRUM MED TILLBEHÖR FRÅN KVIK

Badrum - Design och inredning av badrummet - vista-afsatningsplads-1334x1000px

HANDFAT TILL BADRUMMET

Se urvalet av handfat som är lätta att göra rena i slitstarka material och stilren design.
Läs mer
Badrum - Design och inredning av badrummet - ManoSera-armatur-detalje-1220x1220px

BLANDARE

Välj mellan ett stort urval av kvalitetsblandare från ledande tillverkare.
Läs mer
Badrum - Design och inredning av badrummet - Bathroom-details-Senti1334x100px

BADRUMSSPEGLAR

Hitta den spegel som matchar just ditt badrum. Utnyttja platsen med ett spegelskåp.
Läs mer
Badrum - Design och inredning av badrummet - ManoCima-bath-1220x1440px

BADKAR OCH SANITET

Köp golvstående eller vägghängd toalett samt badkar i stilren design.
Badrum - Design och inredning av badrummet - Bianco-bath-mirror-1220x1440px

BELYSNING

Sätt pricken över i med rätt belysning i badrummet.
Läs mer
Badrum - Design och inredning av badrummet - Bad-skuffe-bambus-1334x1000px

TILLBEHÖR TILL BADRUMMET

Gör ditt badrum fulländat och gör det till ditt alldeles egna.
Läs mer

VÄLJ DEN LUCKA SOM MATCHAR DIN STIL

Ska din badrumsmöbel vara vit? Matt eller högglans? Eller föredrar du trästrukturer och organiska färgnyanser?
Badrum - Design och inredning av badrummet - Cima-light-oak-door-C1-1334x1000px

CIMA LIGHT OAK

Fin faner av lätt ek, tjocklek 22 mm, integrerat grepp, massiva ekkantar.

Badrum - Design och inredning av badrummet - mano-gloss-door-thumbnail-590x442px

MANO GLOSS 169

Vit högblank, tjocklek 22 mm, integrerade grepp, rundade kanter.

Badrum - Design och inredning av badrummet - PRATO_359_front_w_1334x1000px

PRATO GREY

Mattgrå, tjocklek 19 mm, svarta kanter i konstmaterial.

Badrum - Design och inredning av badrummet - vista-door-590x442px

VISTA

Mattvit, tjocklek 22 mm, rundade kanter.

TA HJÄLP AV PROFESSIONELLA HANTVERKARE

När du är helt säker på hur ditt badrum ska se ut är det dags för nästa steg som är själva utförandet. För att underlätta byggprocessen så mycket som möjligt rekommenderar vi att du noggrant planerar vem som ska göra vad och när. Ett bra tips är att ta fram en realistisk tidsplan med utrymme för små förseningar, eftersom du ofta kommer att behöva hjälp från flera olika proffs – allt beroende på om du bygger nytt eller renoverar ditt gamla badrum.

Det finns tydliga regler för vilka jobb du behöver anlita en auktoriserad hantverkare till. Därför är det viktigt att du informerar dig om gällande byggregler så att du vet vad som gäller. Du ska alltid ta hjälp av en auktoriserad hantverkare om du behöver åtgärda en eller fler av följande saker:
 • Fasta elinstallationer
 • Fasta VVS-installationer 
 • Avlopp
Även om du kan spara pengar på att själv kakla eller lägga klinker i badrummet, så krävs det övning för att resultatet ska bli bra. Om du är en duktig hemmafixare och har erfarenhet av liknande projekt, kan du själv göra en insats i arbetet. Men är du nybörjare i gör-det-själv-världen rekommenderar vi att du anlitar proffs även till dessa delar av projektet – särskilt om du har höga krav på slutresultatet.

GÖR-DET-SJÄLV-BADRUMMET

”Vad kan jag göra själv?” kanske du tänker. Bara lugn – det finns faktiskt en hel del. Beroende på din tid och lust att delta i byggprojektet kan du själv:
 • Måla
 • Byta/montera blandare
 • Ev. byta tvättmaskinen
 • Montera det nya handfatet
 • Installera inredning som badrumsskåp och -lådor
 • Sätta upp spegel
 • Montera lampor i det torra området av badrummet
 • Sätta upp hyllor
 
Badrum - Design och inredning av badrummet - vista-spejl-skab-1334-x1000px

INSTALLATION AV BADRUMSMÖBLER

Det är inte svårt att installera dina nya badrumsmöbler om du bara är noggrann samt har rätt verktyg och lite tålamod. Om installationsanvisningar inte är något för dig kan det vara bra med hjälp i annan form. Därför har vi tagit fram den här filmen där vi visar hur du installerar dina badrumsmöbler från Kvik steg för steg.

Innan du sätter igång ska du leta fram följande verktyg: En bra borrmaskin, vattenpass, hammare, tumstock, skruvtving, blyertspenna och eventuellt en handtagsmall som kan köpas i din lokala Kvik-butik.

VAD KOSTAR ETT NYTT BADRUM?

Priset på ett nytt badrum beror på dina önskemål och behov. Det kan t.ex. finnas mycket pengar att spara om du undviker att flytta på befintliga installationer eller om du kan göra något av arbetet själv.

Ta reda på vad du ska tänka på när du planerar att renovera eller bygga ett nytt badrum – och vad det har för betydelse för den totala budgeten.
Läs mer - vad kostar ett nytt badrum?
Badrum - Design och inredning av badrummet - Spot-Milk-new-1334x1000px

MILK BADRUMSSKÅP MED HANDFAT

3 077:-
Badrum - Design och inredning av badrummet - ft-booking-bild-1334x1000px

HOS KVIK KAN DU ALLTID FÅ HJÄLP

Känns ditt drömbadrumsprojekt lite oöverskådligt? Eller har du inte tid att börja planera det själv? Då kan vi hos Kvik hjälpa dig. Vi har många års erfarenhet av badrumprojekt och kan bidra med goda råd och kunnig vägledning, oavsett om du ska renovera ditt gamla badrum eller bygga ett nytt.
Boka ett oförpliktande möte

Nyckelord: badrum, badrumsrenovering, badrumsdesign, inspiration

För mer information, vänligen Klicka här

Annan information

ytterligare information
Inläggstyp: 1

Betyg & omdömen

Just nu finns inget omdömme här, lämna gärna ett!
Inspiration Sök

Dagens Inspiration
Totalrenovering villa, Åkersberga

Detta är en fin villa som var i kraftigt behov av rennovering. Vi på Ro-Ru fick i uppdrag att renovera en...

Referensbilder - Köksrenovering

Köksrenovering Hör av dig till oss – Vi snyggar till ditt kök. Noggrannhet, tålamod, kunnighet och...

Köksrenovering - Södermalm

Bygga om kök och göra ny barnkammare på Södermalm Detta var ett jobb som utfördes mitt på...

Populära Inspiration
Stopp i toaletten, så gör du

Hur får man bort stopp i toaletten? by annika vallgren Det är lätt att få panik när...

Våra certifikat och diplom

Här är några av våra certifikat och diplom.

Bilder från avklarade projekt!

Här är bilder från projekt vi har avklarat åt tidigare kunder!   Vi strävar efter att erbjuda våra...

Nyligen tillagd Inspiration
Här har vi bilder från olika anläggningar vi har monterat

Här har vi några bilder från avklarade projekt vi har! Om du har fler frågor är det bara att höra av...

Bilder från avklarade solcellsanläggningar!

Här har du bilder från olika projekt vi har utfört! Om du har fler frågor, är det bara att höra av...

Bilder på redan monterade anläggningar!

Här har vi en samling av bilder på anläggningar vi redan har monterat! Så om du vill ha hjälp, är det...