Referens från nöjd kund!

Postat av KG Karlsson AB HelpHero support på 2020-08-18 15:17:49

Beskrivning

Här har vi en referens fårn våran nöjda kund, Björn!

Värmepumpen ger problemfri besparing på 20 000 kronor om året. Den charmiga trävillan har stått stark och ståtlig i mer än 100 år. Sen några år har den utrustats med en modern värmepump. Två tids kontraster som samarbetar och gör att huset mår ännu bättre. För att inte tala om ägarnas plånböcker. Årliga besparingar på cirka 20 000 sköna kronor som kan användas till betydligt roligare saker än energiräkningar. At värmepumpen dessutom lät hanteras på distans med Thermia On-Line gör tryggheten och energieffektiviteten optimal. Året är 2007. Björn var på tjänsteresa och överraskades av ett glatt samtal från sin hustru. De hade blivit ägare till en gammal villa i Vallentuna.

Flyttlasset gick från Södermalm till en tvåplans trävilla på 130 kvadratmeter byggd senast 1909. Lite oklart, men den kan vara ännu äldre.

- Vi insåg snabbt at här gällde det at göra något åt energiförbrukningen. Den värmdes då med olja som redan då kostade 35 000 kronor per år. Detta plus hushållsel på drygt 9 000 kronor gjorde att vi hade goda anledningar at agera snabbt. Och detta var den mycket milda vintern 2008, berättar Björn.

Huset tilläggsisolerades, och alla 16 fönstren byttes ut mot betydligt mer energisparande. Fönstren är vackra, mycket stora. Och släppte vintertid ut väldigt mycket värme. Takhöjden är härliga 3,40 så är det mycket luftrum att värma på rätt sätt. Så det var hög tid att byta energikälla. Rätt installatör gav rätt lösning Byte av energikälla är et stort och viktigt val som ska vara rätt lösning i många decennier. Att finna rätt leverantör är därmed oerhört centralt.

- Via ett tips från min chef fick vi kontakt med Micke Jansson, som då drev Waxholms Rör. Vi fick genast mycket stort förtroende för honom. Han gjorde en noggrann kalkylering och beräkning över vad som skulle vara rätt lösning för oss. Vi valde en luft/vattenvärmepump av märket Thermia Atria 10 som installerades 2009. Det är den bästa investering vi gjort, och Micke och hans kollegor har skött allting perfekt från första stund, säger Björn.

Familjen har gjort ett val de inte ångrar. Energiförbrukningen har sjunkit rejält. Från dryga 44 000 kronor den milda vintern 2008, så sjönk energiförbrukningen till cirka 28 000 kronor inklusive hushållsel 2009-2010.

-Detta trots at det var den kallaste vintern på 150 år. Vid jämförelse mellan två ”normalvinter” så blir skillnaden med all säkerhet ännu större. Eftersom investeringen landade på totalt 112 000 kronor så innebär det at investeringen i det närmaste redan är betald, säger Björn.

Fjärrstyrning ger kontroll Björn har även valt att använda Thermia On-Line. Et fjärrstyrningsverktyg som gör att han kan övervaka och styra värmepumpen från dator, mobil och surfplatta. Var som helst i världen och när som helst.

- En jätte fördel. När vi är bortresta kan vi sänka temperaturen och sedan lagom till vi kommer hem se till att pumpen går på rätt effekt. En annan fördel är vid strul. En gång under vintern för två år sen när det var minus 35 grader fck pumpen lite problem. Med On-Line upptäckte vi och Micke det i stort sett på en gång. Han åkte genast hem till oss och löste raskt problemet, säger Björn.

Livet med värmepump är minst sagt tryggt och enkelt. Något enstaka fel har uppstått, och då upplever Björn och hans familj det som en enorm trygghet att ha Micke Jansson och hans kollegor som med snabbhet och kompetens löser allt. Björn följer energiförbrukningen, men gör annars i princip ingenting för att få njuta av denna värmekälla som inte enbart spar pengar. Värmepump är även av EU klassificerad som förnybar energikälla.

- Det gör ju saken ännu bättre. Den tidigare oljeförbrukningen är en miljöskurk. Vem vill inte bidra till en bättre miljö, frågar han retoriskt. Dessutom upplever han, hustrun och deras 8-åriga dotter at komforten i huset känns ännu bättre än tidigare. Den värmepump de valde har med avsikt något större kapacitet än vad som krävdes. Det finns planer på att inreda källaren och kanske även bygga ut huset, och därmed är familjen rustade för det redan nu.

Nyckelord: luft,vattenvärmepump

För mer information, vänligen Klicka här

Annan information

ytterligare information
Inläggstyp: 1

Betyg & omdömen

5 stjärnor från 1 användare
Skriv ett omdöme
Just nu finns inget omdömme här, lämna gärna ett!
Inspiration Sök

Dagens Inspiration
Takpannor & plåtarbeten - Älvsjö

”Den bästa hantverkare jag haft sen jag köpte huset -93”Intervju med Patrik, fastighetsägare | ...

Villatak med många vinklar (Huddinge)

”Om jag är på dåligt humör tar jag fram bilden på vårt nya tak, så blir jag glad igen”Intervju med...

Badrumsrenovering på Vendelsö

Badrumsrenovering på Vendelsö   Detta var en renovering av ett badrum i Vendelsö.   Förutom detta...

Populära Inspiration
Stopp i toaletten, så gör du

Hur får man bort stopp i toaletten? by annika vallgren Det är lätt att få panik när...

Våra certifikat och diplom

Här är några av våra certifikat och diplom.

Bilder från avklarade projekt!

Här är bilder från projekt vi har avklarat åt tidigare kunder!   Vi strävar efter att erbjuda våra...

Nyligen tillagd Inspiration
Här har vi bilder från olika anläggningar vi har monterat

Här har vi några bilder från avklarade projekt vi har! Om du har fler frågor är det bara att höra av...

Bilder från avklarade solcellsanläggningar!

Här har du bilder från olika projekt vi har utfört! Om du har fler frågor, är det bara att höra av...

Bilder på redan monterade anläggningar!

Här har vi en samling av bilder på anläggningar vi redan har monterat! Så om du vill ha hjälp, är det...